Aparatură medicală nouă la Spitalul Clinic de Recuperare Iași

La Spitalul de Recuperare din Iași au ajuns mai multe echipamente medicale in valoare de peste 4,2 milioane de lei. Este vorba despre trei roboti medicali achiziționați în acest an de Primăria Municipiului Iași cu sprijinul Ministerului Sănătății. Investiţiile pentru achiziţia acestor trei roboţi fac parte dintr-un program mai amplu de care beneficiază unitatea medicală, atât cu fonduri locale, naţionale, cât şi europene.

Managerul Spitalului Clinic de Recuperare din Iaşi, Carmen Cumpăt, şi medicii unităţii medicale au prezentat cele trei echipamente medicale achiziţionate în acest an de municipalitatea ieşeană cu sprijinul Ministerului Sănătăţii: un aparat exoschelet pentru membrele superioare, un sistem robotizat pentru recuperarea membrului superior şi un sistem robotizat pentru susţinerea pacienţilor în mers şi redobândirea echilibrului, destinat pentru evaluarea şi reabilitarea mersului pacienţilor şi evaluarea online a parametrilor mişcării.

Sistemul robotizat pentru recuperarea membrului superior este un dispozitiv robotizat utilizat în cadrul secției de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie pentru recuperarea complexă a pacienților cu dizabilitate secundară unei game largi de patologii (afectare neurologică de tip paretic sau plegic a mâinii, în diferite boli reumatismale, în patologia post-traumatică a mâinii etc.), având dublă funcție, de antrenament efectiv, dar și de evaluare a funcțiilor motorii ale pacientului în timp real.

În aceeași măsură, aparatul exoschelet pentru membrele superioare ajută la tratarea pacienților cu patologii neuro-musculare ale membrului superior cu scopul compensării diverselor deficienţe neuro-musculare (sechele mio-osteo-articulare post traumatice şi post intervenţii chirurgicale, afecţiuni neurologice periferice, afecțiuni vasculare periferice) sau recuperare post accident vascular cerebral.

 

[foogallery id=”27277″]